Pan-Jan Trebnje Novice

Vse aktualne novice podjetja Pan-Jan Trebnje najdete tukaj.

  1. Novice
  2. SPOZNAJTE NOVI ENYAQ IV
01.09.2020
NOVOSTI PRI ZNAMKI ŠKODA

SPOZNAJTE NOVI ENYAQ IV

1. septembra je ŠKODA predstavila svoj prvi povsem električni SUV. Spoznajte ga!

SKODA

Novi ENYAQ iV je naslednji sistematični korak znamke ŠKODA v smeri uresničevanja strategije električne mobilnosti. Ta izključno baterijsko gnani SUV kot prvi serijski model češke avtomobilske znamke temelji na modularni platformi za električna vozila (MEB) koncerna Volkswagen. ŠKODA ENYAQ iV združuje zadnji ali štiri­kolesni pogon, povsem funkcionalni doseg do 510 kilometrov* (po kriterijih WLTP) in za znamko značilno prostornost. Novi SUV ima povsem nov koncept notranjosti s paketi Design Selection namesto s klasičnimi opremskimi paketi in s povsem na novo struktu­rirano ponudbo.

 Novi kristalasti obraz (Crystal Face) s spektakularno in osvetljeno mrežo hladilnika je serijski za ENYAQ vRS iV, medtem ko je za ENYAQ 80 iV in ENYAQ 80x iV na voljo po želji. Sprednji del s kristalastim videzom osvetljuje 130 LED-diod - to je oblikovalski element, ki ga poznamo že od študije ŠKODA VISION iV.  

 

PREGLED GLAVNIH POSEBNOSTI MODELA ENYAQ iV:

  • Električni pogon: ENYAQ iV ima popolnoma nov koncept pogona in izkorišča možnosti, ki jih prinaša modularna platforma za električna vozila (MEB) koncerna Volkswagen. Jedro platforme MEB je t. i. arhitektura rolke, pri kateri je baterija ekonomično vgrajena v dnu vozila. Tri velikosti baterije, pet zmogljivostnih stopenj od 109 do 225 kW ter zadnji ali štirikolesni pogon odlično izpolnjujejo zahteve in namene uporabe različnih kupcev. Z dosegom do 510 kilometrov* (po kriterijih WLTP) je ENYAQ iV optimalni spremljevalec za vsak dan; njegova priklopna obremenitev znaša do 1.400 kilogramov (pri 8-odstotnem naklonu) oz. 1.200 kilogramov (pri 12-odstotnem naklonu).
  • Varnost: Med novimi asistenčnimi sistemi velja omeniti Travel Assist z razširjenim obsegom delovanja ter daljinsko vodeno in naučeno parkiranje.
  • Zunanjost: Oblikovalski slog je emocionalen, energičen in dinamičen. SUV zazna­mujejo uravnotežena proporcionalna razmerja in izjemno dobra prostornost. Novi SUV je torej v notranjosti podobno prostoren kot ŠKODA KODIAQ, čeprav v dolžino meri manj kot OCTAVIA. Markantni sprednji del poleg velike maske krasijoopcijski osvetljeni kristalasti obraz, ki vključuje animirano funkcijo Coming Home/Leaving Home, in full-LED matrični žarometi. Full-LED zadnje luči vključujejo dinamične smernike in ravno tako tudi animirano funkcijo Coming Home/ Leaving Home.
  • Notranjost: Namesto klasičnih opremskih paketov so tu paketi Design Selection, ki postavljajo merila pri zasnovi notranjosti. Vsak od paketov Design Selection, ki so jih sestavili obli­kovalci znamke ŠKODA za koncepte materialov, ponazarja okusno urejeno notranjost z visoko stopnjo dobrega počutja ter naravne, trajnostno izdelane in reciklirane materiale. Individualno konfiguriranje vozila olajšuje nova struktura ponudbe: pakete za deset tematskih področij ter nekaj posamičnih opcij je mogoče konfigurirati na pregleden način in v le nekaj korakih.
  • Povezljivost: Osrednji zaslon s 13-palčno diagonalo je največji od vseh v modelih ŠKODA, po­leg tega je ENYAQ iV ves čas online in pametno povezan. Polnjenje baterije in predklimatizi­ranje notranjosti lahko enostavno upravljamo na daljavo prek aplikacije ŠKODA Connect.
  • Simply Clever: Pri znamki ŠKODA so za električne avtomobile razvili posebne 'simply clever' rešitve, denimo čistilo za polnilni kabel, zaščitni pokrovček za polnilno vtičnico in predal za polnilni kabel pod dnom prtljažnika. Nova, v dveh ravninah zasnovana sredinska konzola omogoča veliko prostora, za red v dvojnem prtljažnem dnu pa skrbi domiseln vstavek. Klasično strgalo za led boste pri modelu ENYAQ iV našli na notranji strani pokrova prtljažnika.
  • Polnjenje: Preprosto polnjenje brez zapletov omogoča MyŠKODA Powerpass. To je kartica, s katero lahko vozilo polnite na večini polnilnih točk v državah Evropske unije. Poleg tega je ŠKODA vključena tudi v vzpostavljanje mreže hitrih polnilnic Ionity po vsej Evropi. Za individualno polnje­nje doma so pri znamki ŠKODA pripravili stensko polnilno postajo ŠKODA iV v treh izvedbah. Poleg tega lahko ENYAQ iV s kablom za hitro polnjenje polnite tudi na hitrih polnilnicah.

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

Zanimajo me vsebine naslednjih lokacij
checkbox_default
checkbox_default
checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.